Not known Facts About araç değer kaybı nasıl alınır
Not known Facts About araç değer kaybı nasıl alınır
Blog Article
Aracınız kazaya karışmışsa hak kaybına uğramamak adına bir an önce sigorta şirketine başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Zira sigorta şirketleri aracın kaza sebebi ile uğradığı değer kaybı ile ilgili tazminatları araç sahipleri tarafından talep olmadığı müddetçe ödemekten kaçınmaktadır.
Araç değer kaybı için ne yapmalıyım? İlk olarak sigorta şirketine başvurmalı ve değer kaybı talebinde bulunmalısınız. Eğer sigorta şirketi talebinizi reddederse veya teklif ettiği tutarı kabul etmezseniz, mahkemeye başvurabilirsiniz.
Değer kaybı, hasarlı trafik kazaları sonrası aracın değerinde meydana gelen azalma olarak tanımlanabilir. Araç değer kaybı, bir motorlu aracın kazadan önceki hasarsız piyasa sürüm değeri ile kaza sonrası onarıldıktan sonraki değeri arasında oluşan farktır. Kazaya uğrayan aracın, hiç hasar almamış gibi kabul edilmesi ve satılması zor olacağı aşikardır. Bu durumda kazada %a hundred kusuru olmayan araç sahibinin aleyhine bir durum olacak ve aracının piyasa değerinden ucuza satmak zorunda kalacaktır. Kararlarda da belirtildiği üzere; onarılmış olsa bile kazaya uğrayan araç, hiç hasar görmemiş araç değerinden düşük değerde olur.
Araç değer bedeli kaybının talebi sigorta Tahkim Komisyonuna müracaat edilir ve icra takibi yapılır. Sigorta Tahkim Komisyonu tarafından verilen karar evrakı, mahkeme ilamı niteliğinde olup, bu belge ile icra takibi yapılabilir.
Sigorta şirketleri ve uzman değerlendirmeleri, doğru bir araç değer kaybı tespiti için temel araç değer kaybı dava dilekçesi unsurlardır. Değer kaybı talebinde bulunmak isteyen araç sahipleri, bu hesaplamayı dikkatlice yaptırarak, yaşadvertıkları maddi zararın uygun şekilde tazmin edilmesini sağlayabilirler.
Sigorta şirketi, aracınızın değer kaybını hesaplayacak ve dimensions bir teklif sunacaktır. Eğer teklifi kabul etmezseniz, mahkemeye başvurarak hakkınızı arayabilirsiniz.
“Maddi Zararların Teminatı” başlıklı 5. maddeye göre: “Hak sahibinin kaza tarihi itibariyle bu genel şartta tanımlanan ve zarar gören araçta meydana gelen değer kaybı dahil doğrudan malları üzerindeki azalmadır. Sigortalının sorumlu olduğu araç kazalarında değer kay- bi, talep edilmesi halinde ilgili branşta ruhsat sahibi sigorta eksperleri tarafından tespit edilir. Değer kaybının tespiti bu Genel Şart ekinde yer alan esaslara göre yapılır.”
Değer kaybının ödenmesi konusunda sigorta şirketi ile bir sorun yaşaman durumunda ise değer kaybını gösteren ekspertiz raporu ile Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvuruda bulunabilirsin.
Kazadaki kusurun tamamen araç sahibine ait olması durumunda değer kaybı tazminatı talep edilemez.
Hangi parçalar değer kaybına girmez? Aracın ordinary kullanımda aşınan ve yıpranan parçaları değer kaybına girmez.
Or Hukuk ve Danışmanlık Ofisi olarak; uzman ekibimiz ile trafik kazaları sonrası aracınızda oluşan değer kaybına başvuru ve değer kaybı tazminatını geri alma konusunda destek vermekteyiz.
Aracınızın değer kaybını hızlı ve kolay bir şekilde hesaplamak için geliştirdiğimiz Araç Değer Kaybı Hesaplama Robotu‘nu kullanabilirsiniz. Bu robotic, aracınızın bilgilerini ve hasar detaylarını girerek dimensions anında değer kaybı miktarını hesaplar.
Currently being a guardian/guardian/Mother/father to twins is insane, but staying a father or mother/guardian/Mother/father into the hilarious/lovable/sassy JayRoe twins? Which is on One more amount altogether! These two little bundles/people/wiener pet dogs are
Araç değer kaybı tazminatı alabilmek için kaza tutanağı, hasar kaydı ve onarım faturaları gibi belgelerin toplanması ve değer kaybı ekspertiz raporu alınması gerekir. Daha sonra yetkili bir avukata danışarak dava açma süreci başlatılabilir.